top of page

Pilates

Pilates rooster

Maandag:    10:00 - 11:00

                    19:15 - 20:15

                    20:30 - 21:30

Woensdag:  18:15 - 19:15

                    20:30 - 21:30

Vrijdag:          8:45 -  9:45

                     10:00 -11:00

 

Wat is Pilates?

Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates is de vroege twintigste eeuw. Hij is geboren in Mönchengladbach in Duitsland in 1883, en had als kind veel last van zijn astma en reumatische koorts. Pilates geloofde dat de gezondheid van een persoon sterk beïnvloed kon worden door hun postuur, levensstijl en ademhaling. Om zijn eigen ziektebeeld te verbeteren startte hij met het trainen van zijn fysieke kracht op een zeer jonge leeftijd. In 1912 verhuisde hij naar Engeland en is daar gevangen genomen door de Britse Autoriteiten in twee verschillende concentratiekampen gedurende de WO I. Hier is hij begonnen met het trainen met medegevangenen met verscheidene oefeningen die hij had ontwikkeld om het lichaam en de geest krachtiger te maken. Zijn concept, “Contrology” genoemd, is flink beïnvloed door sporten zoals Yoga, gymnastiek, bodybuilden, Kung Fu en skiën. Uiteindelijk heeft Pilates in de zestiger jaren meer erkenning gekregen.

 

 

De ideologie van de Pilates methode bevat:

-          Holistische gezondheid

-          Holistisch gebruik van het lichaam

-          Ademhaling

 

 

Vanuit deze concepten, zijn de volgende bewegingsprincipes ontwikkeld:

Concentratie, Controle, Centrum, Stroom, Precisie, Ademhaling

Gebruik de bovenstaande concepten gedurende de workout, de Pilates methode streeft naar het op één lijn brengen van het postuur, een sterke kern het zogenaamde ‘Powerhouse’, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en een goed ademhalingspatroon.

 

Wat maakt Studio Realigns Pilates trainingen special?

 

Omdat ik een fysiotherapeut ben met ervaring in de werkvelden van Pilates en Fysiotherapie, geeft dat een hoop mogelijkheden in mijn werk als Pilates trainer.Ik ben opgeleid door Polestar, zij hebben de Pilates methode herzien door middel van de laatste onderzoeken. De traditionele oefeningen zijn verder ontwikkeld of aangepast om de best mogelijke bewegingstherapie aan te bieden.

 

De focus in mijn Pilates training is gebaseerd op het op een lijn brengen van het lichaam van de cursisten op een accurate manier. Ik zorg vooral voor het correct positioneren in elke oefening. Op deze manier kan ik garanderen dat de goede stabiliserende spieren, die het lichaam ondersteunen, worden gebruikt. Daarvoor begeleid ik mijn cursisten tijdens de training, en waar nodig help ik om houdingen van het lichaam aan te passen.

De oefeningen kunnen aangepast worden naar elk niveau of persoonlijk aangepast worden op individuele specifieke behoeften, afhankelijk van de gezondheid en persoonlijke doelen van cursisten. Mijn beroep als fysiotherapeut en de opleiding door Polestar helpen naar het vinden van een oplossing voor bijna elke uitdaging.

Pilates kan worden uitgevoerd in een groep of alleen, op een mat of op het Pilates apparaat, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren.

 

 

Pilates Eindhoven

Fysiotherapie en Pilates in Eindhoven

bottom of page